Φάβα

Ποικιλία και χαρακτηριστικά

Η ελληνική κίτρινη φάβα παράγεται από το φυτό λαθούρι που ο καρπός του βρασμένος και αλεσμένος μας δίνει την πιο γλυκιά και γήινη αλοιφή της ελληνικής κουζίνας.

Θρεπτική αξία

Η φάβα, όπως και όλα τα όσπρια, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι ιδανική τροφή για vegetarians και vegans, αλλά και για όσους επιθυμούν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Πώς να την μαγειρέψετε

Γαστρονομικές προτάσεις

Η ελληνική φάβα προσφέρεται για πλήθος γαστρονομικών δημιουργιών. Εκτός από τον παραδοσιακό πουρέ φάβας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, σούπες, spreads, crostini, burgers, και άλλα.

Συμβουλές για το μαγείρεμα

• Πριν από το μαγείρεμα, ξεπλύνετε καλά τη φάβα και μουλιάστε την για 30’ ως 1ώρα.
• Βράστε την σε σιγανή φωτιά για να για να λιώσει.
• Μην προσθέτετε αλάτι στο νερό βρασμού, παρά μόνο προς το τέλος.
• Προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας, όπως θυμάρι, πιπέρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, κάππαρη και ελαιόλαδο.

Γιατί να προτιμήσετε τα προϊόντα μας

Για την ποιότητα

◈ Οι εταιρείες "Οσπριων Γαία" παραγωγής οσπρίων έχει αυστηρούς ελέγχους ποιότητας για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της είναι υψηλής ποιότητας.
◈ Συνεργάζεται με έμπειρους αγρότες που καλλιεργούν όσπρια με βιώσιμες και αποδοτικές μεθόδους.
◈ Ελέγχει την παραγωγή από το χωράφι έως το ράφι, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων της.

We Have Brands

Modi tempora incidunt ut labore dolore magnam aliquam

We Are Farmers

Katie Harrison

Barber

Sadia Morrison

farmers

Katie Harrison

farmers

John Javan

Barber