Ρύζια

Οι ποικιλίες ρυζιού που καλλιεργούνται στη Μακεδονία
Η Μακεδονία, με το εύκρατο κλίμα και τα πλούσια εδάφη της, αποτελεί μια ιδανική περιοχή για την καλλιέργεια ρυζιού. Στην περιοχή καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες ρυζιού, οι οποίες διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση τους.
Καρολίνα:
Έχει κοντό και στρογγυλό κόκκο, ο οποίος απορροφάει πολλά υγρά κατά το μαγείρεμα. Ιδανικό για σούπες, ριζότο και σαλάτες.
Γλασέ:
Έχει κοντό και στρογγυλό κόκκο, ο οποίος γίνεται κολλώδης μετά το βράσιμο. Ιδανικό για σούπες, λαπά, ρυζόγαλο αλλά και για βρεφικές κρέμες.
Bonnet:
Το ρύζι Bonnet είναι μια ποικιλία ρύζι parboiled που παράγεται στην Ελλάδα, ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας. Είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα, τη χαρακτηριστική του γεύση και την ικανότητά του να παραμένει σπυρωτό μετά το μαγείρεμα.
Το ρύζι Bonnet είναι ιδανικό για πιλάφι, ριζότο και άλλα πιάτα όπου απαιτείται σπυρωτό ρύζι. Έχει επίσης ελαφρώς ξηρή υφή και απαλή γεύση, καθιστώντας το ευέλικτο συστατικό για διάφορες συνταγές.
Μπασμάτι:
Πρόκειται για πολύ γνωστή ποικιλία ιδιαίτερου, αρωματικού ρυζιού. Έχει μακρύ και λεπτό κόκκο, ο οποίος παραμένει σφιχτός μετά το βράσιμο. Ιδανικό για πιλάφι, ριζότο και γαρνιτούρες.

Συμβουλές για το μαγείρεμα

Τρόποι Μαγειρέματος
• Πλύνετε καλά το ρύζι πριν από το μαγείρεμα, μέχρι να βγει καθαρό το νερό.
• Μην προσθέτετε αλάτι στο νερό βρασμού, για να μην σβολιάσει το ρύζι.
• Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποικιλία του ρυζιού.
Επιλέγοντας ρύζι από την Ελλάδα, στηρίζετε την ελληνική παραγωγή και απολαμβάνετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με ξεχωριστή γεύση.

Γιατί να προτιμήσετε τα προϊόντα μας


Για την ποιότητα
◈ Συνεργάζεται με έμπειρους αγρότες που καλλιεργούν όσπρια με βιώσιμες και αποδοτικές μεθόδους.
◈ Ελέγχει την παραγωγή από το χωράφι έως το ράφι, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων της.

We Have Brands
We Are Farmers
